kostel sv. Jana Křtitele

Kostel je orientovaný k severovýchodu, s lodí obdélného půdorysu se sedlovou střechou s vysokými námětky, krytou vláknocementovými šablonami namísto šindele. Na západní straně hranolová věž, k její jižní straně je přistavěno schodiště na kůr. Pravoúhlý presbytář se sakristií podél celé severní strany a předsíňkou při jižní straně. Zděná kamenná stavba opatřená hrubou omítkou s hladkými lizénovými rámy. Na jižní straně lodi dvě zapuštěná okna v šikmých hladkých špaletách s nízkým segmentovým záklenkem. Stejné okno i v jižní stěně kněžiště, překrytého nižší sedlovou střechou, nad sakristií námětek. Nad vítězným obloukem dřevěný sanktusník se šindelem na cibulové baňce. Jižní předsíň s pravoúhlým portálem s dvoukřídlými dveřmi. Ve východní stěně kněžiště úzké lomené okno v hluboké šikmé špaletě, nahoře kamenný profilovaný klín, okno patrně ze 2. poloviny 14. století. Ve štítu nahoře obdélné okénko. Na severní straně lodi opět dvě okna jako na jižní straně. Věž s předstupujícím svisle obedněným patrem zvonové stolice se zvukovými okny dvoukřídlými s okenicemi, dvě na sever, dvě na západ a dvě na jih, na východ jen malá okénka při nárožích. Věž omítaná stejně jako kostel. Hlavní vstup do kostela přízemím věže kamenným segmentovým portálkem s páskem při vnějším okraji. Dveře dvoukřídlé s profilovanými kazetovými výplněmi vystouplými ze vpadlé plochy a ve středu stylizovaná oválná kopretina. Profilovaná klapačka s jednoduchou hlavicí, klika nová. Dveře klasicistní, současné s portálkem. Nad vstupem do kostela ve střední části věže okno v bílých šambránách se segmentovým záklenkem. Střecha věže má širokou korunní dřevěnou profilovanou římsu. Střecha jehlancová, krytá šindelem.