socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

V travnaté parkově upravené ploše návsi poblíž požární nádrže, u křižovatky silnic. Materiál: jemnozrnný šedý pískovec, polychromovaný. Socha v podživotní velikosti na trojdílném podstavci je umístěna v kamenném čtyřbokém ohrazení se čtyřbokými balustrami a vročením 1834 , kolem něhož zvenčí je ještě čtyřboké kovové mřížové ohrazení patrně z 2.pol. 19. století. Podstavec je kvádrový s profilovaným soklem a přímou jemně profilovanou římsou. Na dříku na čelní straně nápis: „Ku Kristovi / láska čilá / Nad zlým / vrahem / zvítězila“ s vročením 1738. Na levém boku špatně čitelný nápis: „Polož / straž ústům / Ostříhejž / ……..“ Na pravém boku: „Pro Boha / statna smrt / Sv. Jene Nep. / Oroduj za nas /“, na zadní straně: „Obnoveno / 7.3.1803 / Nákladem / Počestné obce / …Ohnišťanské /“. Nad nápisem letopočet 1929. Vlastní socha na tvarovaném soklu představuje stojícího světce v obvyklém kanovnickém rouchu, s biretem na hlavě, bez svatozáře, jenž pravou rukou objímá v náručí kamenný krucifix, levou jej přidržuje. Modelace zadní strany postavy je nevýrazná, plochá.