zřícenina kaple sv. Vojtěcha

Kaple stojí na návrší severně nad jádrem obce. Vrchol návrší je dnes ostrovem porostlým keři mezi obdělávanou půdou, jemuž dominuje vysoká hrušeň, která je odedávna považována za mariánský symbol smíření. Dosud z původní kaple stojí severovýchodní obvodová zeď o vnější délce 0,83 m a o výšce cca 6,5 m. Z ní pod rozdílnými tupými úhly vybíhají zbytky dalších obvodových zdí, obrácených k severu a k východu. Na východě je fragment zdi vybíhající pod vnitřním úhlem 110-120°, dlouhý zhruba 1,5 m, na severovýchodě pak vybíhá zeď pod vnitřním úhlem 150°, v délce pouhých 1,2 m. V ose severní strany jsou zachovány špalety okenního otvoru s kapsami po vkládaném kamenném ostění ve výšce parapetu od dnešního terénu 3,2 m. Na výbězích bočních zdí se dochovala vždy jedna špaleta okna o stejné výši parapetu, ale poněkud blíže přisazeného ke koutu zdiva než okno severovýchodní. Zbytky nasazení záklenků otvorů nejsou patrné. Zdivo zříceniny sestává z lomové opuky na okrovou maltu a je zcela zbaveno omítek. Stopy po případném vertikálním členění a nasazení klenby či stropu jsou setřeny. Terén v místě interiéru kaple je, až na menší rovnou část u zříceniny, zvlněný bez patrných reliktů základového zdiva.