mostek

Nízký můstek v úrovni okolního terénu překlenuje potok jedním segmentovým obloukem. materiál: lomový kámen místního původu, fragmenty hladkých nepůvodních omítek. V podhledu mostu je konstrukce bez omítek, s vyplaveným pojivem a vypadaným materiálem ze spár. Konstrukce dosud bez velkých statických poruch. Parapety mostu, které byly původně vyzděny ze stejného materiálu a omítnuty, jsou druhotně vyzděny z žulových kvádrů, s korunou krytou monolitickou betonovou deskou. Tato novodobá úprava tvoří nevzhledný rušivý doplněk mostu. Mostovka, která byla vždy upravena jednotně s povrchem procházející komunikace je na starších fotografiích provedena jako štětovaná, v současné době má živičný povrch.