socha sv. Jana Nepomuckého

Do parapetního zdiva uprostřed zazděn pískovcový podstavec se sochou světce. Sokl podstavce je zřejmě zalit asfaltem hluboko pod úrovní nynější mostovky, takže je z něj viditelná jen část členěná svislými žlábky a profilovaná římsa. Prolamovaný dřík podstavce s naznačenými volutovými boky je na čelní straně zdoben plochou reliéfní kartuší s mušlovým dekorem nahoře a zavěšeným festonem. V kartuši reliéf jazyka ve svatozáři, pod ní vyryto vročení 1816. Dřík zakončuje římsa, uprostřed nad čelem půlkruhově vzdutá, s reliéfní rozetkou. Vlastní architektonicky členěný sokl sochy přímo navazuje na římsu, je zdoben plochými čabrakami. Socha světce v podživotní velikosti je zobrazena v obvyklém ikonografickém pojetí, světec se sklání nad krucifix, který drží v pravé ruce, je zobrazen v kanovnickém rouchu s biretem na hlavě, levou ruku na srdci. Sochu doplňuje zlacená drátěná svatozář s pěti plechovými šesticípými hvězdami. Zadní strana podstavce je plochá, hladce opracovaná, v horní části soklu sochy je vysekán nápis s vročením:“ Casimir Klahr / Bildhauer aus Landeck 1816“.