výklenková kaple

Kaple je menší zděná omítnutá stavba na obdélném půdorysu s trojbokým závěrem, zasazená do stoupajícího terénu. Severoýchodní průčelí (vstupní) má v dolní části dvoustupňový sokl, pokračující do obou bočních průčelí. Uprostřed stěny se nachází široký a vysoký vstupní otvor, nahoře zaklenutý do oblouku. Patky oblouku jsou vyznačeny profilovanou římsou, která přechází i do špalety. Dveře chybí. U obou nároží je na fasádě pilastr – jeho patku tvoří sokl, nahoře oddělený od těla pilastru jednoduchou zaoblenou římsou, hlavici pak profilovaná římsa. Stěnu zakončuje bohatě profilovaná hlavní římsa, krytá taškami, nad níž se zvedá obloukovitý štít. Také štít, lemovaný profilovanou římsou, má korunu zdiva zčásti pokrytou taškami. Uprostřed štítu je prázdné kruhové vpadlé pole. Starší evidenční list uvádí, že ve vrcholu štítu byl kamenný křížek. Obě nároží východní fasády jsou zaoblená. Podobné členění, jako vstupní průčelí, mají i severozápadní a jihovýchodní (tj. boční). Provedená jsou shodně - bez otvorů, s pilastrem u obou nároží. Závěr kaple je trojboký – s užšími, šikmo situovanými bočními stěnami a širší rovnou stěnou střední. Také závěr je bez otvorů, s pilastrem u obou nároží. Střecha kaple chybí, je zde pouze torzo krovu. Interiér přiznává trojboký závěr. V dolní části stěn je nízký sokl, klenutý strop odděluje profilovaná římsa.