sloup se sochou sv. Jana Nepomuckého

V travnatém vyvýšeném ostrůvku návsi (na místě zbořené usedlosti) je na štíhlém hladkém sloupu kruhového půdorysu umístěna socha světce ve výrazně podživotní velikosti. Materiál: jemnozrnný šedý pískovec. Stojí na dvou kamenných profilovaných stupních a po dalších třech se k němu od silnice přistupuje. Sloup má kvádrový podstavec s nízkým soklem na přední stěně v mělkém rámci jsou vytesané reliéfní iniciály: " M : H : W " a mezi nimi zkřížené mučící nástroje (?), jako atribut světce. Zadní strana soklu je hladká. Dřík toskánského sloupu kruhového průřezu s entazí, na něm hranolová hlavice, na jejíž čelní stěne vročení: LP ... 1719. Světec v obvyklém oděvu na hlavě, drátěná zlacená svatozář s pěticípými hvězdami. Pravou rukou objímá krucifix, levou přidržuje mozettu a palmovou ratolest. Rozměry: výška sochy 95 cm, sloup 44 x 210 cm, sokl 20 x 70 x 70 cm.