socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Mírně podživotní velikost, pískovec, místy polychromovaný. Představuje stojícího světce v obvyklém oděvu, prostovlasého, v pravé ruce držícího kovový zlacený krucifix, v levé biret. Kolem hlavy svatozář s pěticí hvezd. Socha je umístěna v kamenném čtyřbokém ohrazení s nárožními pilířky, původní kamenné balustry chybí. Má trojdílný podstavec s konvexkonkávně tvarovaným půdorysem. Sokl shora zakončen zvonovnicí, dřík po stranách zdobí dva páry stojatých volut a na jeho čelní straně je vykrajované nápisové pole, lemované rytou červenou linkou, s chronogramem: „HONOR / AC / GLORIA / DIVO / IOANNI / NEPOMVCENO“. Na zadní straně dříku je reliéf sv. Václava v oblacích, s praporcem a dvěma andílky , pod nímž je rytá kartuše s nápisem: „WACLAW SWATI KOHO CHRÁNÍ GEST OPATŘEN DOBRAU ZBRANI“. Na pravém boku dříku, mezi volutami je nápis: Obnoven nákladem občanů 1894, 1934, 2004. Vodorovná římsa sleduje půdorysný tvar podstavce a je spojena s obdobně tvarovaným fundamentem vlastní sochy. Střed římsy zdobí plastická rokajová kartuše s reliéfem jazyka. Na zadní straně římsy chronogram: „ Collocalccelibi Patronum Schaplawa Buzek / Incolaqvi qvondam vixerat illetuus / beneDIXIt / P. Ionannes ChMeLICzek / 1764. „ pod ním nápis: Opravil Jan Bydžovský. Rozměry: sokl: 113x65, výška 47; dřík: 55x55, výška100 cm; římsa: 84X63, výška 45 cm; výška sochy 160 cm. Ohrazení má půdorysné rozměry cca 193 x 173, výška 78 cm + 1 kamenný stupeň o výšce 15 cm.