socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Socha je umístěna v obnoveném kovovém mřížovém čtyřbokém ohrazení. Uprostřed, na dvou kamenných stupních je umístěn vysoký trojdílný podstavec obdélného půdorysu. Sokl shora zakončen profilací, dřík s volutovými boky je shora zakončen vzdutou římsou s dvojicí vstřícných volut, doplněnou uprostřed kartuší s reliéfem jazyka. Na čelní stěně dříku , obklopena rostlinným dekorem , pod festonem visícím z římsy, je naznačena plochá nika s reliéfní postavou sv. Františka Xaverského (v řádovém rouchu, s kloboukem na hlavě a poutnickou holí). Zadní strana dříku je hladká, s nápisem: obnoveno nákl. Obce a milodarů L.P.1933. Zhruba uprostřed je vročení: „A 1808“. Vlastní socha v podživotní velikosti představuje stojícího světce v obvyklém oděvu, s biretem na hlavě, v náručí svírá krucifix, opírajíc jej o své levé rameno. Kolem hlavy drátěná svatozář s pěticí hvězd.