posukovaná přádelna a sklad chemikálií

Objekt se skládá z několika stavebních částí. Přední (západní křídlo) tvoří stavba samostatné posukované přádelny z 2. pol. 19. stol, výrazně přestavěná po požáru r. 1902). Tato část objektu je dvoupatrová, s plochou střechou. Exteriér je nyní téměř bez omítek. Zdivo přízemí a 1. patra je kamenné, s patrnými zazdívkami původních okne před požárem v r. 1902. Zdivo 2.patra je čistě cihelné. Exteriér si uchovává množství stavebních detailů z výstavby 1902 - 1910. Tato část objketu podélné hranolové hmoty s výrazným centrálním rizalitem je pravidelně členěná charakteristickými rozměrnými okny a ukončená výraznou zubořezovou římsou. V oknech jsou dochovány zbytky původního drobného rastru zasklení do kovových (litinových) rámů. K východu navazuje podélné křídlo objektu shodné výšky, s fasádami ve stejném industriálním charakteru (doplněné lisenovými rámy). Tato část objektu, kde byl dříve umístěn sklad chemikálií, je dvoupatrovou úzkou budovou ( původně samostatně stojící, nezávislá na sousední, později přistavěné hale). Budova má dochované původní stropní konstrukce - jednoduchý dřevěný skelet se středním průvlakem neseným dřeěvnými sloupy s jednoduše tvarovanými nezdobnými polštáři. Dobře dochovaný je exteriér budovy, předvším jižní fasáda: je pětiosá, hladce omítnutá, tektonicky členěná římsami a lisenami z režného zdiva. Členění je bohatší než u ostatních částí: korunní římsu tvoří v úrovni 2.patra dva výstupky vyzděné z vazáků, řada diagonálně kladených cihel "naostro" a dvě hladké řady vazáků. Římsa v úrovni 1. patra se skládá jedné řady vazáků, jedné zubožezové řady a čtyř hladkých řad vazáků. Vertikální režné liseny jsou hladké, parapety oken vyzděny z cihel "naostro". Poslední pole k východu se schodištěm má pouze korunní římsu. Otvory v přízemí byly pozměněny. Do mezery mezi skladem chemikálií a posukovanou přádelnou byla vložena novodobá ocelová konstrukce výtahu. Střední část objektu tvoří novodobá betonová hala. Dále jsou součástí objektu různé novodobé přístavky, nacházející se v jeho východní části.