panský vodní mlýn

Hlavní část panského mlýna tvoří skladiště s mlýnicí. Je to trojpodlažní stavba podsklepená klenutými i plochostropými sklepy. Její součástí je v přízemí mlýnice, což je patrový prostor zastropený dvojicí valených kleneb s lunetami, které jsou vyztuženy klenutými pásy svalenými do středního pilíře. Skladovací prostory ve vyšších podlažích jsou tvořeny dřevěnými mezistropy. Jejich trámoví je z tesaných dubových trámů. Střecha je novodobě snížena a zaplechována, nový krov využívá kvalitní tesané konstrukce krovu původního. V obvodových kameno-cihelných stěnách jsou prolomena menší ležatá obdélníková okénka. Tato část objektu je pravděpodobně nejstarší. Její původ lze hledat v 17. století, což potvrzuje i kamenný profilovaný portálek ve vnitřní dělící stěně. Nelze ovšem vyloučit druhotné použití. Stodola je založena na terénu nad skladištěm. Jde o halový prostor dělený tesařskými konstrukcemi shodné tvaru s konstrukcemi ve skladišti. Obytný domek je patrně z konce 19. století. Stavbu doplňuje novodobý přístavek zámečnické výrobny s turbínou.