činžovní dům

Dvoupatrový nárožní dům o dvou symetrických křídlech s pěti okenními osam, nízkým soklem a vyloženou soklovou římsou a nárožním rizalitem s dvojící dvouosých arkýřů. Vstypní průčelí do náměstí prolomeno sedlovým portálem s pravoúhlými dřevěnými dveřmi, přístupnými dvěm apískovcovými stupni. Supraporta prolomena termálním oknem s archivoltou, přeťata průběžnou kordonovou římsou a završena segmentovým frontonem, v němž dívnčí hlava s místním úvazem šátku. Přízemí je rýhováno se 4 půlkruhovými okny s klenákem, na němž maskaron. Pod okny průběžná parapetní římsa, pod okny pod římsou plastický oválný dekor. Okna prvního patra jsou pravoúhlá se šambránou, pod nimi průběžná zalamovaná římsa a plastické parapety. Nad nimi plastická suprafenstra s konzolovou římsou, půlkruhovým obloukem, čučky a rozvilinami. Okna druhého patra rámována podokenní římsou s konzolami a vyloženou nadokenní římsou se zubořezem. Profilovaná korunní římsa s rozvilinovým vlyzem a se zubořezem nese sedlovou střechu. Boční fasáda členěna jednodušeji - rýhována ve všech patrech, okna v přízemí nemají zdobný parapet, okna v prvním patře zdůrazněna jen průběžnou podokenní římsou a vyloženou nadokenní římsou, okna druhého patra v šambráně, korunní římsa nemá zdobný vlys. Nárožní arkýř nesen lunetovou římsou ukončenou maskarony. V celé ploše pokryt plastickým dekorem: v prvním patře roslinným, ve druhém figurálním. Zadní fasáda nečleněna.