socha sv. Františka Serafinského

Socha dnes stojí na novém hranolovém soklu. Vlastní socha světce je provedená v čelním postoji. Sv. František je oblečen je do hábitu s dosti dlouhou pláštěnkou, která zakrývá obě paže. Hábit je přepásaný cingulem, jehož dlouhý konec visí od pasu dolů podél světcovy pravé nohy. Za cingulum je na přední straně těla zavěšený růženec, spuštěný po světcově hábitu podél levé nohy. Hábit je členěn do převážně svislých záhybů, pod oděvem se rýsují nohy. Pravá světcova paže je ohnutá v lokti před tělem, ruka s výraznými žílami drží krucifix. Krucifix má František opřený o pravé rameno - pod úrovní křížení břeven. Levá světcova paže visí podél těla, ruka přidržuje lebku. Světec má kratší vlnité vlasy a plnovous, hlava je natočena k pravému rameni – oči hledí na krucifix. Za hlavou je pozlacená paprsčitá svatozář.