socha sv. Antonína Paduánského

Socha dnes stojí na novém hranolovém soklu, vlastní socha světce má deskovitý podstavec. Sv. Antonín stojí v čelním postoji, oblečen je do hábitu s kapucí. Hábit je přepásaný cingulem, dvakrát obtočeným kolem pasu. Oba konce cingula visí od pasu dolů podél světcovy levé nohy. Za cingulum je na přední straně těla zavěšený růženec, spuštěný po Antonínově hábitu před pravou nohou. Pod dolním okrajem hábitu, členěného do několika poměrně mělkých záhybů, jsou vidět části chodidel, obutých do sandálů. Obě Antonínovy paže jsou ohnuté v lokti – pravá směrem vzhůru, ruka přidržuje zlacenou lilii, levá paže je před tělem, ruka drží Ježíška. Hlavu má světec natočenou k Ježíškovi, za hlavou je paprsčitá zlacená svatozář. Ježíšek, sedící na Antonínově paži, je oblečený do dlouhého šatu s dlouhým rukávem. Pod dolním okrajem oděvu jsou vidět jeho bosá chodidla. Kolem pasu má dítě široce nařasenou roušku, splývající dlouhým cípem pod jeho levou nohou. Záhyby Ježíškova oděvu jsou výraznější, než u oděvu světcova. Ježíšek má pravou paži pozdviženou nad úroveň ramene, ruka spočívá u světcova krku. Obě chlapcovy nohy jsou ohnuté v kolenou. Hlava s vlnitými vlasy je mírně zakloněná, Ježíšek hledí na Antonína. Za hlavou je zlacená paprsčitá svatozář.