kostel sv. Stanislava

Jednolodní obdélná stavba s pravoúhlým presbytářem a s hranolovou věží představěnou před západní průčelí. Loď dvojosá, s půlkruhově zaklenutými okny se šambránou, trnoží a s pasy, a s římsovými suprafenestrami, nesenými dvěma konzolkami. Fasády členěny pilastry, na nárožích bočních stěn lodi zdvojenými, které nesou římsu s vysokým vlysem. V bočních stěnách lodi jsou vedlejší vchody, s pravoúhlými kamennými ostěními. Střecha kostela valbová, krytá bobrovkami. Nad presbytářem je čtyřboký sanktusník s lucernou a jehlancovou střechou s makovicí. Před západní průčelí předstupuje hranolová věž, jež je jednotně s kostelem zdobena pilastry, nesoucími vysokou římsu, na každé straně věže je po jednom okně stejném jako v lodi. Hlavní vchod na západní straně věže je pravoúhlý s ostěním s ušima, a s napražní rovnou římsou. Nad hlavní římsou kostela je věž podepřena křídlovými atikami s konkávně prohnutými stěnami a s vázami na nárožích. Druhé patro věže má nárožní pilastry s kompozitními hlavicemi nesoucími plochou římsu, uprostřed každé strany půlkruhově zaklenuté okno se šambránou s klenákem a s trojúhelnou štítovou suprafenestrou, nad římsou hodiny, kolem nichž se půlkruhově zalamuje hlavní římsa věže. Střecha věže je vysoká jehlancová, s půlkruhovým vikýřem v každé straně, ukončená makovicí s křížkem.