venkovská usedlost

Omítaný přízemní dům (není jisté zda není roubený a poté obezděný cihlami) bývalé rolnické usedlosti štítově orientovaný, se sedlovou střechou krytou šedými eternitovými šablonami. Uliční průčelí bývalo symetricky trojosé, s vysokými osmitabulkovými segmentovými okny v mělké špaletě, okno v pravé ose bylo během 20.století zvětšeno, záklenek odstraněn. V nároží plastická štuková bosáž, sokl omítaný. Lehce předsazený štít je svisle bedněný (krycí lišty byly odstraněny), se dvěma drobnými obdélnými okénky. Do nevelkého dvorku je orientován vstup přes úzké zápraží, dveře v segmentové zárubni s nadsvětlíkem i segmentová okna jsou původní. Omítky jsou vápnem bílené. Za obytnou částí tradiční trojdílné dispozice navazuje o něco vyšší hospodářská část (stodola?), opět se sedlovou, eternitem krytou střechou. Vlevo i vpravo od průčelí navazuje předstupující ohrazení pozemku – v podstatě tradiční plaňkové, s vraty (dolní část je vodorovně bedněná, horní tvoří mřížka z latí). Pravá vrata vedou do dvora mladší hospodářské části z obílených cihel, kde pravděpodobně z bývalého výměnku (?) vznikla v nedávné době garáž. Tato část nemá vlastní památkovou hodnotu.