dům

Dům čp. 7 je přízemní zděná omítnutá budova na obdélném půdorysu, s přístavkem s rovnou střechou na jihozápadní straně. Objekt je zasazen do terénu, který na severovýchodě značně stoupá. Jihozápadní průčelí tvoří fasáda přístavku a štít vlastního objektu. Přístavek má v dolní části sokl, tvořený dlaždičkovým obkladem. Obě osy vyplňují dvoukřídlá dřevěná okna ve špaletě, zabezpečená vnější mříží. Přístavek je zakončen předstupujícím pásem zdiva. Za rovnou střechou přístavku se zvedá trojúhelný štít vlastního domu. Je bedněný – v dolní části svisle, v horní pak klasovitě. Ve štítu se nachází poměrně velké dvoukřídlé okno. Severozápadní fasádu chrání v dolní části obklad z dlaždiček. Ve stěně přístavku nejsou žádné otvory, vlastní budova pak má na severozápadní straně nepravidelně rozmístěné otvory různého provedení. V ose první a druhé zprava je zamřížované trojdílné dřevěné okno ve špaletě, v další ose rovněž zamřížovaný vstupní otvor. V ose čtvrté zprava je další vstupní otvor, v následující ose trojdílné dřevěné okno ve špaletě. Před levou částí fasády se nachází nižší obdélná přístavba s rovnou střechou. Nad úrovní střechy přístavby je ve stěně vlastní budovy malý zamřížovaný čtvercový otvor. Fasádu ukončuje profilovaná hlavní římsa. Ze severovýchodní stěny je díky stoupajícímu terénu viditelná pouze malá část, nad níž se zvedá trojúhelný štít. Uprostřed štítu je vysoký obdélný podávací otvor s prkennými dvířky. Okraje štítu jsou zubaté - přiznávají jednotlivé řady cihel nad sebou. Před střední část jihovýchodního průčelí předstupuje obdélná protáhlá přístavba s rovnou střechou, nižší, než vlastní budova. Ve střední stěně přístavby jsou rozmístěny otvory – zprava malý čtvercový okenní, obdélný vstupní, velký obdélný okenní a tři malé čtvercové okenní. Přístavba má rovnou střechu, krytou lepenkou. Ve vlastní budově jsou na pravé straně dva okenní otvory se společnou vnější mříží a nad nimi malý čtvercový větrací otvor. Levá strana je bez otvorů, nachází se tu vysoký opěrák, sahající až pod korunu zdiva. Stěnu zakončuje profilovaná hlavní římsa. Budova má sedlovou střechu, krytou bobrovkami. Na severovýchodní straně se u hřebene střechy nachází široký komín, zděný z režných cihel.