kaple s hrobkou

Kaple je čtyřboká stavba na obdélném půdorysu, zděná z červeného pískovce doplňovaném cihlami, omítaná. Hlavní (jižní) průčelí je členěno pilastrovým řádem s římsovými hlavicemi, kladí s glutaé a triglify nese trojúhelníkový štít a atiku zděnou z cihel členěnou jednoduchými pilastry. Pod kladím probíhá lisénový pás, který obíhá celý obvod stavby. Hlavní průčelí je dále členěno třemi vertikálními osami, boční osy jsou okenní, střední je dveřní. Okna jsou ve zaklenutá do půloblouku s ústupkem, orámovaná páskem. Nadokenní římsy jsou polokruhové s ústupkem. Portál je rámovaný profilovaným ostěním, zakončený je obdélným nástavcem s triglify po stranách a obdélným zrcadlem, nástavev ukončuje římsa zdobená zubořezem, svrchu krytá pálenou taškou. Nad portálem je v ose dveří umístěno mělce vystupující obdélné zrcadlo jehož spodní hrana je pravoúhle prolomená. Dveřní otvor je zakryt pouze kovovou mříží, okenní výplně tvoří drátěná síť. Levé boční průčelí (východní) je členěno dvěma pilastry, průčelí dále člení jedna okenní osa, okno je typově stejné jako okna na hlavním průčelí. Zadní (severní) průčelí není nijak členěno, pravé boční průčelí (západní) je členěno stejně jako levé boční průčelí. Střecha kaple je valbová, krytá pálenou taškou.