měšťanský dům

Jednopatrový volně stojící dům výrazně hloubkové dispozice. K protějšímu levému domu rozepřen dvěma prampouchy se segmentovým záklenkem. Na průčelí do náměstí, s polovalbovým štítem, jsou čtyři okenní osy, osazené okny typu T v lištových ostěních s několikanásobnými lištami, na jednou odstupněných parapetech. Barvy fasády žlutá, barva architektonických prvků bílá. Přízemí prolomeno pravoúhlým vstupním otvorem s novodobými dveřmi, po jeho stranách jsou umístěny novodobé pravoúhlé výkladce. Patro odděleno plochou kordonovou římsou, korunní římsa profilovaná, nad ní se zvedá štít prolomený dvěma menšími pravoúhlými okny. Pravá strana domu má 12 okenních os s dvoukřídlými nečleněnými okny. V první ose v přízemí pravoúhlý vchod s novodobými dveřmi. Střecha domu je tvořena třemi navazujícími konstrukcemi - přední sedlová s polovalbou je nejvyšší, krytá drážkovými taškami, střední nižší, sedlová, krytá bobrovkami. Zadní nad zděnou, nechráněnou stodolou, je položena kolmo na předchozí, valbová s bobrovkami. Levá stěna domu má starou opadávající omítku, pod kterou je patrné smíšené zdivo. Okenní otvory zde mají zachovány štukové profilované šambrány. V zadní části domu jsou osazeny v segmentově zaklenutém portálu původní dřevěná vrata s kováním. V přízemí jsou prolomena obdélná okénka do sklepních prostor.