dům

Jde o patrový řadový dům, na pravé (jižní) straně volný. Má obdélný půdorys, s rizality v západním a východním průčelí. Západní průčelí (do ulice) je pětiosé, s mírným rizalitem v rozsahu levé osy. Dolní část fasády je v celé šíři opatřena soklem, obloženým novými kachlíky. V soklu se pod všemi osami kromě rizalitu nachází malé, na šířku orientované okénko do sklepa, zasazené ve špaletě. Plochu přízemí i patra člení pásová bosáž, doplněná v přízemí - po obou stranách rizalitu - vystupujícími klenáky, střídavě delšími a kratšími. Osy přízemí vyplňují (zleva) vstup a čtyři okna. Vstup, umístěný v hluboké nice, je přístupný po dvou schodech. Dveře jsou dřevěné dvoukřídlé, rámové konstrukce, z větší části jsou prosklené. Mají půlkruhový prosklený nadsvětlík, svisle rozdělený na poloviny. Vstup lemuje šambrána se zvýrazněným vnějším okrajem. Nad vstupem je supraporta, směrem nahoru se konkávně zužující a dole zdobená esovitě prohnutým ornamentem s volutou. V supraportě je plasticky provedený letopočet 1904. Všechna okna přízemí jsou obdélná dvoukřídlá, s poutcem oddělenou horní částí, rozdělenou svisle na dvě tabulky. Kolem oken je profilovaná šambrána, nad nimi širší nadokenní římsa, rovněž s profilací. Pod okny je jednoduchá parapetní římsa, která je - stejně jako nadokenní římsa - oplechovaná. První patro odděluje poměrně široká profilovaná mezipatrová římsa. Zprava jsou v patře čtyři okna, stejná jako v přízemí - pouze šambrána má navíc uši s kapkami. Pod okny je třikrát odstupňovaná parapetní výplň, která je pod horní částí po stranách konkávně vybraná. Patro kromě bosáže horizontálně člení ještě průběžná, o něco užší, profilovaná římsa, a to v úrovni dolního okraje oken. Okno v levé ose, tj. v rizalitu, má v horní části členitější šambránu, uprostřed s dvěma volutami. Parapetní výplň je stejná, jako u ostatních oken v patře, avšak pod nadokenní římsou jsou navíc dvě voluty. Nad okny patra je úzká průběžná profilovaná římsa. Průčelí ukončuje mohutnější profilovaná hlavní římsa. Rizalit v levé ose vrcholí velkým obdélným vikýřem, zakončeným užším půlkruhovým štítem. Štít lemuje profilovaná římsa, ozdoben je reliéfem palmety. Uprostřed přední stěny vikýře je obdélné dvoukřídlé okno v šambráně. Nad oknem je ozdobné obdélné pole, po obou stranách pak pilastry s kanelací. Vpravo i vlevo od vikýře je malý obelisk, sahající zhruba do výšky okna. Jižní průčelí je prosté, jen ve východní části je v přízemí i patře po jednom typizovaném neděleném okně. Východní fasáda má díky terénu o jedno podlaží víc. Na pravé straně se nachází rizalit o šíři jedné osy. V suterénu jsou zde typizované prosklené dveře, v přízemí i patře pak obdélné nedělené okno - v přízemí vyšší, než v patře. Ve zbývající části průčelí jsou v úrovni přízemí dvě dvojice obdélných, na šířku orientovaných nedělených oken (levá dvojice je větší a situována o něco výše), s vnější mříží. V patře jsou tři obdélná okna s oddělenou horní větrací částí - střední a pravé z nich jsou nad dvěma většími okny přízemí, levá osa je vyplněna pouze v patře. Všechna okna v tomto průčelí jsou nová, typizovaná, v kovových rámech. Suterén je obložen kachlíčky - kromě rizalitu, část prostoru před suterénem kryje pultová stříška z vlnitého plechu. Dům má sedlovou střechu, krytinou jsou červeně natřené plechové šablony. Ve střeše jsou na každé straně dva výlezy; v hřebeni střechy pak dva cihlové komíny bez omítky a na východní straně ještě jeden.