dům

Jde o řadový dvoupatrový dům na obdélném půdorysu, s hlubokým rizalitem ve východním průčelí. Trojosé západní průčelí (do ulice) má v dolní části nízký sokl, obložený novými kachlíčky hnědé barvy. Na pravé straně je v soklu proraženo novodobé obdélné, na šířku orientované okno do sklepa. Plochu přízemí člení kvádrová bosáž, s háky nad okny. V obou krajních osách se nachází široké dřevěné, segmentovým obloukem zakončené okno s dvakrát odstupňovanou parapetní římsou. Pod oběma okny je vpadlé parapetní pole, bez výzdoby. Severní (levé) okno je svisle děleno na tři části - po stranách je jednokřídlé neotvíravé nedělené okno a mezi nimi (pravděpodobně nově zřízené) dveře – dřevěné jednokřídlé, rámové konstrukce, z větší části prosklené. Poutcem oddělená obloukovitá horní část okna je svisle rozdělena na čtyři pole - uprostřed (nad dveřmi) jsou dvě obdélné tabule, členěné jednou vodorovnou a dvěma svislými příčlemi, zbývající dvě části jsou v postranních cviklech, opět s jednou vodorovnou a dvěma svislými příčlemi. Okno v jižní ose je podobné, rozdělené zděnými kanelovanými pilířky. Postranní tabulky jsou o něco užší a místo dveří jsou zde dvě okenní křídla. Nad oběma okny je reliéfní výzdoba – maskaron mužské hlavy s kníry, lemovaný vegetabilním dekorem (oba maskarony nejsou zcela totožného provedení). Ve střední ose se nachází vstup do domu - nové jednokřídlé dřevěné dveře, převážně prosklené. Osazeny jsou v nice, ukončené segmentovým obloukem. Nad dveřmi je půlkruhový nadsvětlík v hluboké špaletě, lemovaný šambránou, dole s reliéfem listů. Špaleta nadsvětlíku má v horní části prázdné štukové zrcadlo konvex-konkávního tvaru. Reliéfní pás s vegetabilním dekorem je i zde – pod arkýřem. Po obou stranách od vstupu se nachází konvexní dolní část arkýře, probíhajícího v prvním a druhém patře. První patro, oddělené mohutnou profilovanou římsou, je řešeno symetricky. V pravé a levé ose je ve špaletě široké okno v dřevěném rámu, obdélné, se zaoblenými horními rohy. Svisle je rozděleno na tři části, s vodorovně odděleným horním obloukem. Tuto horní část člení ještě jedna vodorovná příčle a svisle pak jedna, dvě a opět jedna příčle. Pod okny je parapetní římsa a obdélné pole, dole s plastickou římsou. Po obou stranách oken jsou pilastry s jednoduchou patkou, kanelovaným tělem a hlavicí s listovým dekorem (ten chybí na levém pilastru pravého okna). Plochu průčelí nad okny člení bosáž a pod římsou oken v druhém patře se nachází reliéfní výzdoba. Tuto výzdobu tvoří - uprostřed kartuše s třemi prázdnými erbovními štítky (dva nahoře a jeden pod nimi uprostřed), nad ní reliéf ženské hlavy, po stranách kartuše stylizovaný stonkový dekor, v jehož dolní části je reliéf krokodýla. Oba krokodýlové směřují hlavou směrem do středu a mají ocas propletený mezi stonky. Mezi hlavicemi pilastrů je ještě průběžná profilovaná římsa. Střední osu vyplňuje třístěnný arkýř. V každé stěně má okno, lemované šambránou. Okna v pravé a levé boční stěně jsou užší, jednokřídlá, ukončená obloukem. Tato horní část je vodorovně oddělená a členěná jednou svislou a jednou vodorovnou příčlí. Okno v přední stěně arkýře je širší, zakončené stlačeným obloukem. Svisle je rozdělené na poloviny a opět má vodorovně oddělený hořejšek – ten je členěn na dvě tabule a každá tabule pak ještě na čtyři menší. Pod okny je profilovaná parapetní římsa, nad okenními oblouky bosáž. Na nároží stěn arkýře se nachází vpadlé obdélné, na výšku orientované pole. Arkýř má poměrně bohatou štukovou výzdobu. Nad oknem ve střední stěně je kartuše - dole se zvířecím maskaronem a vegetabilním motivy, po stranách pak s dvěma ženskými nahými polopostavami. Obě ženy, znázorněné z profilu, mají účes s drdolem (každá poněkud odlišně provedený a s jinou ozdobou na skráni), na zádech jsou křídla. Postavy jsou obrácené obličejem na vnější stranu, křídla směřují ke středu. Nad okny v bočních stěnách je oválná kartuše, lemovaná ozdobnou páskou a nad kartuší pak štítek, po stranách s volutami. Ve štítku jsou iniciály J O T (J a O vedle sebe, pod nimi uprostřed T). Horní část stěn prvního patra arkýře zdobí dva pásy plastických linek a ukončuje ho předstupující římsa. Druhé patro je rovněž provedeno symetricky. V obou krajních osách je stejné okno – obdoba okna v prvním patře, avšak nahoře zakončená stlačeným obloukem. Kolem oken je široká profilovaná šambrána, pod okny pak parapetní římsa. Okna jsou svisle rozdělena na tři křídla, dále nečleněná. Poutcem oddělená horní část je pak v každém ze tří polí rozdělena na čtyři tabulky. Nad obloukem oken jsou na průčelí vystupující klenáky a po stranách reliéfní vegetabilní dekor květin se stonky a listy. Arkýř má krajní okna stejná, jako v prvním patře; střední je ukončené obloukem a členěné na dvě křídla a horní nedělenou část. Nad všemi třemi okny jsou naznačeny klenáky. Nároží arkýře mají opět vpadlé pole, sahající do výše paty okenního oblouku. Průčelí zdobí štukové reliéfy - nad středním oknem je to kartuše, lemovaná stonky s listy a květy, nad krajními okny pás s vegetabilním dekorem. Arkýř, zakončený profilovanou římsou, má zvoncovitou střechu, krytou asfaltovým šindelem (šablony imitující bobrovky). Průčelí v úrovni pravé osy ukončuje profilovaná hlavní římsa, nad střední a levou osou se zvedá štít – se zvlněnými okraji a vrcholem s třemi oblouky. Štít lemuje profilovaná římsa, s naznačenou bosáží. Ve štítu jsou dvě okna podkovovitého tvaru, rozdělená prohnutými příčlemi na čtyři tabulky. Kolem oken je plastická bosáž. Zhruba uprostřed štítu je prázdná obdélná kartuše, lemovaná ozdobnou páskou – ve středu nahoře a dole se zvířecím maskaronem. V horní části štítu je reliéf dvou hlav zvířecích nestvůr s dlouhými, vzájemně propletenými krky (hlavy směřují vně štítu) a po stranách vždy s velkým rozepjatým křídlem. Kromě tohoto jsou zde i motivy stonků s květy. Východní průčelí (dvorní) je bez architektonického ztvárnění, s hlubokým rizalitem v rozsahu středních tří os. Díky terénu je na této straně domu také suterén. Dolní část stěny je opatřena soklem s hrubou omítkou. Obě krajní osy jsou řešeny stejně - ve všech čtyřech podlažích je zde jedno obdélné jednokřídlé okno s vodorovně oddělenou horní částí (v druhém patře je okno nedělené). Boční průčelí rizalitu mají ve všech podlažích také jedno okno, avšak malé a úzké, nedělené, situované na vnitřní straně (na levém bočním průčelí jsou v prvním patře dvě okna vedle sebe). Východní průčelí rizalitu je tříosé, v suterénu uprostřed s dveřmi a po stranách s jedním oknem. V ostatních podlažích jsou vždy tři okna, stejná, jako v krajních osách průčelí. Dveře i všechna okna jsou nová, typizovaná. Střecha domu je sedlová, na východní straně (do dvora) téměř plochá, krytá asfaltovým šindelem se šablonami, napodobujícími bobrovky. Na západní straně jsou nad pravou osou domu dvě nová střešní okna. Na zadní straně střechy je prosklený nástavec se skleněnou sedlovou střechou – snad ateliér.