morový sloupek

Pískovcový morový sloupek stojí na čtvercové kamenné desce. Sloupek je proveden jako čtyřstěnný hranol. Dole má o něco širší nízkou zaoblenou základnu, směrem vzhůru se dvoustupňově kónicky zužuje – až do úrovně necelé poloviny výšky sloupu. Zbývající část je již stejně široká. Na vrcholu sloupku je patrné, že zde byla ještě horní část (starší evidenční list uvádí, že sloupek je ukončený trojúhelníkovým nástavcem). Na přední straně sloupku se nachází výzdoba – v zužující se úrovni je vyryté srdce, v užší horní části pak dnes již špatně zřetelný oválný motiv a nahoře je reliéfní scéna se třemi mužskými stojícími postavami. Levý muž stojí zády k pozorovateli, má pokrčenou pravou nohu, hlava hledí ke střední postavě (?). Pravý muž je zobrazen čelně (?), detaily nejsou zřetelné. Uprostřed stojí en face třetí postava, s nakročenou pravou nohou. Trup je nakloněn doleva (z hlediska pozorovatele), paže vedou podél těla (snad jsou svázané za zády?). Je možné, že jde o zobrazení scény Bičování Krista. Pod tímto reliéfem je do sloupku vyrytý dnes špatně viditelný jednořádkový nápis