kostel sv. Josefa - dělníka

Jednolodní neorientovaná neoslohová stavba s věží nad vstupním průčelím obráceným ke komunikaci a s odsazeným, půlkruhově zakončeným presbytářem. K presbytáři přiléhá drobná obdélná sakristie. Věž má jehlancovou střechu s trojúhelnými štíty do 4 stran. Před kostelem stojí kamenná kalvárie. Exteriér: Cihlová stavba je hladce omítnuta, sokl obložen pískovcem, okna jsou dřevěná, sedlovou střechu i střechu věže kryje natíraný pozinkovaný plech. Vstupní průčelí členěné nárožními lisenami a po obvodu štítu obloučkovým vlysem je akcentováno úzkým středovým rizalitem věže. Ten je opět členěn nárožními lisenami, které jsou provázané mezipatrovými římsami. členění je zbohaceno šambránami oken. V přízemí je umístěn vstup – před ním čtvercová podesta a trojstranné kamenné schodiště. Vstupní portál je půlkruhově zakončený, profilovaný. Dveře jsou dvoukřídlé, výplňové, rámové konstrukce, s ozdobným neoslohovým kováním, půlkruhový nadsvětlík nad profilovanou římsou má paprsčité členění. Portál chrání úzká markýza na subtilních kovových konzolách. Okna v 1. a 2. patře věže mají drobně členěné zasklení, kamenné parapety a jednoduché šambrány. Okno zvonice mělo původně žaluziové okenice, nyní provizorně plastová dvojdílná okna. Po stranách věže jsou v úrovni kruchty dvě slepá okna. Loď v podélných stěnách má lisenami vydělené pole odpovídající šířce kruchty, který má dvoupatrové řešení, zbytek stěny člení 3 vysoká půlkruhová okna na společné parapetní římse. V podstřeší obloučkový vlys a profilovaná římsa. Presbytář má podobné členění, chybí obloučkový vlys, okna jsou umístěna po stranách a v ose. Interiér: plochostropá vstupní předsíň je umístěna ve středním poli podvěží. Vpravo od ní je z podkruchtí vydělena kaple, do lodi uzavřená příčkou a do předsíně s dveřmi. Prostor má nízkou segmentovou klenbu a je osvětlen rozetovým oknem. Vlevo od předsíně je vloženo kamenné točité schodiště na kůr. Kruchta má velmi ploché segmentové podklenutí, poprseň je dřevěná, balustrová, neorománská. Vlastní obdélná loď je plochostropá, omítaný strop lemuje profilovaná římsa, uprostřed štuková rozeta pro lustr. Stěny lodi nad soklem člení pilastry s plastickými eklektickými hlavicemi, které nesou profilovanou římsu a nad ní hladký vlys. Okna mají hladké pásové šambrány, otevírají se do lodi hlubokou špaletou se šikmým bankálem. V horní části jsou okna obohacena barevným zasklením. Podlaha : centrální chodník má diagonální dlažbu zbohacenou ornamentálními motivy. Presbytář má valenou klenbu přecházející v závěrečný úsek kopule, s drobnými trojbokými výsečemi. Po levé straně vstup do sakristie – nevelkého obdélného plochostropého prostoru, odkud vede dřevěné schodiště na kazatelnu. Krov kostela, přístupný dřevěným schodištěm ve věži pochází z doby stavby, vaznicovou konstrukci tvoří stojatá stolice s krátčaty, vazné trámy jsou pouze v plných vazbách, sloupky s pásky a vzpěrami. Podlahu krovu tvoří níže pod vaznými trámy prkenný záklop na trámové konstrukci stropu. Presbytář je oddělen cihelným požárním štítem,, prostor je nepřístupný. Dřevěné žebříkové schodiště ve věži pokračuje do prostoru zvonice, která má štenýřovou konstrukci s jediným dochovaným zvonkem. (původní zvon zrekvírován za války).