kaple Krista Dobrého pastýře

Kaple Krista Dobrého pastýře se nachází při místní komunikaci v centrální části obce. Jedná se o prostou orientovanou stavbu menších rozměrů vystavěnou na obdélném půdorysu s půlkruhovým závěrem. Hlavní průčelí je na osu prolomeno obdélným, obloukem zaklenutým vstupním otvorem, který je vymezený profilovaným pískovcovým portálem. Do otvoru jsou zasazena dřevěná dvoukřídlá dveře s kruhovými okénky zhruba uprostřed své výšky. Z vnitřní strany je osazena kovaná dvoukřídlá mříž. Vstupu jsou předsazeny dva schody. Nad portálem je umístěn sdružený znak (v levém znaku oválného tvaru jsou tři koňské hlavy; pravý znak oválného tvaru je polcený, v pravé polovině je kráčející lev (?) s ovcí (?) v tlamě, levá polovina je rozdělena na tři vodorovné pruhy), pod nímž je rozvinutá stuha s nápisem I. M. D. G. Průčelí je zakončeno atikovým štítem, na jehož vrcholu je posazen na nízkém soklíku pískovcový kříž. Nároží průčelí a hrany štítu jsou lemovány lisénovým rámcem s pseudoslohovým obloučkovým motivem ve štítové části. Tento lisénový rámec s obloučkovým motivem pod korunní římsou obíhá poté bez přerušení celý plášť včetně obloukového závěru kaple. Obě boční stěny jsou analogicky prolomeny vždy jedním výškově obdélným, půlkruhově zaklenutým okenním otvorem se šikmým ostěním a šambránovým prutovým orámováním. Okna jsou dřevěná, rastrem pročleněná. Závěr kaple je bez okenních otvorů. Celou kapli obíhá nízký sokl. Loď je zaklenuta plackovou klenbou s konchou v závěru. Kapli kryje sedlová střecha s polokuželovým zakončením, střešní krytinou je bonský šindel. Nad vchodem do kapličky jsou dva znaky - 3 koňské hlavy s rohem představují znak barona Oskara Parishe von Senftenberg a vlčice s mládětem v tlamě je znakem jeho manželky Adelaidy von Winsdersberg.