náhrobek (společný hrob) obětí katastrofy na dole Koh-i-noor roku 1932

Náhrobek obětí katastrofy na dole Koh-i-noor je proveden jako tři jednotlivé náhrobky, umístěné na společném podlouhlém soklu z umělého kamene. Vlastní náhrobky, rozmístěné na soklu symetricky, jsou rovněž zhotovené z umělého kamene. Téměř celou přední stranu náhrobku pokrývá nápisová deska z černého skla s vyrytým textem a fotografií. Fotografie s portrétem zemřelého je zhotovená na porcelánovém podkladě oválného, na výšku orientovaného tvaru. Umístěná je na levé straně, nad polovinou výšky desky. Texty uvádějí jméno zemřelého, jeho pracovní zařazení a datum a příčinu úmrtí a věk. Na levé straně je deska s nápisem: „FRANTIŠEK / VESELÝ / důlní dozorce / zahynul dne 15. 3. 1932 na dole / KOHINOOR / ve věku 30 let.“ Uprostřed je deska s nápisem: „ERVÍN / PAVLÍKOVSKÝ / zedník / zahynul dne 15. 3. 1932 na dole / KOHINOOR / ve věku 23 let.“ Na pravé straně je deska s nápisem: „JOSEF / GRUBER / horník - předák / zahynul dne 15. 3. 1932 na dole / KOHINOOR / ve věku 40 let.“