kaple Nejsvětější Trojice

Kaple má obdélný půdorys s mělkým obdélným závěrem. Západní (vstupní) průčelí chrání v dolní části sokl, který obíhá celou kapli. Ke vstupu do kaple vedou dva kamenné schody se zaobleným vnějším okrajem. Vstupní nika má nahoře tvar lomeného oblouku, dveře jsou dvoukřídlé dřevěné, rámové konstrukce, v horní polovině s obloukovitě zakončeným zasklením. V dolní části obou křídel je výplň s motivem kříže, sklo zabezpečuje jednoduchá mříž se dvěma vodorovnými pruty a třemi tordovanými svislými pruty. Dveře mají kované panty a ozdobnou kliku s kováním s motivem lva. Vysoký nadsvětlík je prosklený, sklo je členěno příčlemi do tvaru slunce a lomeného oblouku. Sklo chrání vnější mříž, tvořená ornamenty (uprostřed je kruh, v rozích čtvrtkruhy, ke kruhu pak směřuje šest prutů se srdčitými a volutovitými motivy). Nad vstupem je na fasádě římsa stříškovitého tvaru. Vstupní stěna je ukončena trojúhelným štítem, lemovaným po stranách profilovanou římsou. Ve štítu je kruhové okénko, členěné do sluncovitého tvaru. Obě nároží západního průčelí jsou – stejně jako i dvě zbývající nároží - opatřena dvakrát odstupňovanými opěráky, v dolní části s nízkým soklem - zkosení opěráků je kryto plechem. Obě boční průčelí jsou stejná – v dolní části se soklem a se stěnou, prolomenou dvěma poměrně velkými okny, zakončenými lomeným obloukem. Okna jsou umístěna v profilované špaletě, dole okosené. Členěna jsou pěti vodorovnými a čtyřmi svislými příčlemi, horní oblouk pak do sluncovitého tvaru, protnutého lomeným obloukem. Na jižním (pravém bočním) průčelí je zčásti provedena pásová bosáž. Stěny ukončuje profilovaná hlavní římsa. Závěr kaple, o něco nižší, než loď, je velmi mělký, obdélného půdorysu, bez otvorů, členěný pouze soklem a hlavní římsou. Střecha kaple je sedlová, krytá eternitem. V hřebeni střechy - za štítem západního průčelí - je zasazena oplechovaná šestiboká zvonička s jehlancovou střechou, ukončenou makovicí s kovaným křížem. Interiér kaple je jednoduchý, plochostropý, podlahu pokrývá původní barevná dlažba. Závěr má v interiéru podobu oltářní niky, zakončené lomeným obloukem.