kostel Nejsvětějšího Srdce Páně

Kostel je zděný, jednolodní, na obdélném půdorysu. Severozápadnímu průčelí dominuje částečně vystupující hranolová věž, situovaná ve středu fasády. V dolní části přední stěny věže je umístěn hlavní vstup do kostela - dvoukřídlé dřevěné dveře rámové konstrukce s ozdobnými výplněmi (v dolní části je to čtvercové pole na každé straně s kruhovou výsečí a uprostřed s vystouplým čtvercovým článkem; ve střední části je to obdélné pole, lemované profilovanou římsou uvnitř se zvýrazněnými rohy; v horní části pak vystouplé obdélné pole nahoře s římsou a dole se zalomením). Nad oběma křídly dveří - oddělený římsou - je prosklený nadsvětlík (členění ho šest oblouků arkád se zvlněnými okraji, podpíranými ozdobně tvarovanými sloupky). Dveře se nacházejí v hluboké špaletě, lemované na přední stěně profilovanou šambránou s ušima. Na okrajích stěny se vstupní špaletou jsou pilastry s římsovou hlavicí, podpírající profilovanou římsu. Nad prázdným kladím se zvedá trojúhelný štít, lemovaný značně předstupující profilovanou římsou. Štít je oplechovaný. Dolní část stěny chrání vysoký sokl, obíhající celý kostel - na přední stěně věže předstupuje více, než ve zbývajících částech kostela. Střední část věže má dvě etáže, rozdělené dosti vysokou profilovanou římsou, která rovněž obíhá celou stavbu. Nad vstupem je kruhové okno v profilované šambráně, sklo člení čtyřcípá hvězda. V části nad římsou je velké půlkruhově zakončené okno v profilované šambráně, s dřevěnými žaluziemi. Horní patro věže odděluje další profilovaná římsa. V této části má věž již viditelné všechny čtyři stěny. V přední stěně je zde obdobné okno s dřevěnými žaluziemi, avšak o něco menší. Šambrána tu má navíc hlavní klenák. nároží jsou opatřena pilastry s římsovou hlavicí. Stěnu ukončuje prostý pás kladí, oddělený římsami, nad ním se pak hlavní římsa věže vždy uprostřed stěny zvedá v malý trojúhelný štít. Zbývající stěny této části věže mají stejné členění, okna v bočních stěnách jsou však zazděná (v zadní stěně je okno s dřevěnými žaluziemi). Věž má jehlancovou střechu, krytou červeně natřeným plechem a vrcholící makovicí s obrysovým jetelovým křížem. Zbývající části severozápadního průčelí jsou bez otvorů, členěné nárožními pilastry s římsovou hlavicí a vodorovnými římsami. Nad hlavní římsou se zvedá trojúhelný štít, přerušený vestavěnou věží. I tento štít lemují profilované římsy. Jihozápadní průčelí tvoří loď a presbytář, k němuž je přistavěna sakristie. Loď je čtyřosá, jednotlivé osy oddělují pilastry (ty jsou i u obou nároží). Poměrně vysoká okna lodi mají půlkruhové zakončení. Okna lemuje profilovaná šambrána s hlavním klenákem, pod okny je parapetní římsa na konzolách (parapet je oplechovaný). Dřevěná okna mají bohaté členění; silnější příčle ho rozdělují do kříže a oddělují horní půlkruh. Každé ze čtyř polí je pak rozděleno dvěma svislými a čtyřmi vodorovnými příčlemi (svislé členění - střední část je širší, vodorovné členění - vytváří užší pásky nahoře, dole a veprostřed). Horní půlkruh je členěn sluncovitě (třemi příčlemi, oblouk kopíruje další příčle - přechází sem tak motiv pásku z dolní části okna). Horní a dolní část fasády je obdobná, jako u vstupního průčelí - sokl a prostý pás kladí, ohraničený profilovanými římsami, obíhají celý kostel. Na loď navazuje sakristie - obě její vnější stěny jsou v líci se stěnami lodi a presbytáře, z půdorysu kostela tak nevystupuje. Jihozápadní stěna sakristie je prolomena dvěma stejnými okny - jsou menší obdobou oken lodi (včetně členění). Dolní část zdiva chrání sokl, stěnu ukončuje hlavní římsa. Jihovýchodní stěna je bez otvorů. Sakristie má valbovou střechu, krytinou je červeně natřený plech. Ve střeše je nízký zděný omítnutý komín. Sakristie je přistavěna k jihovýchodní stěně lodi - ta je bez otvorů. Presbytář je stejně vysoký jako loď, má trojstěnný závěr. Rovné stěny presbytáře jsou bez otvorů, závěr má ve střední stěně stejné okno, jako jsou v lodi, v obou bočních stěnách pak okno zazděné. Také na severovýchodní straně se u napojení lodi a presbytáře nachází přístavba, tato je však menší, než sakristie. V jeho jihozápadní stěně je opět menší obdoba oken lodi (toto okno je větší, než okna v sakristii), v severozápadní stěně pak vstup - jednokřídlé dřevěné dveře rámové konstrukce obdobného provedení, jako hlavní vstup do kostela. Stěny jsou v dolní části opatřeny nízkým soklem, nad hlavní římsou se zvedá valbová střecha, pokrytá červeně natřeným plechem. Severovýchodní průčelí lodi je stejné, jako jihozápadní s tím rozdílem, že zde je okno v pravé krajní ose zazděné. Kostel má sedlovou střechu, nad presbytářem valbovou, krytou červeným eternitem. Barevné provedení fasád je světlý okr s tmavšími architektonickými články. Interiér je jednolodní, loď i presbytář jsou plochostropé, stropy jsou členěny profilovanými dřevěnými rámy - do kříže. Na stěnách lodi i presbytáře se nacházejí sdružené pilastry. Kruchta má dřevěný parapet, členěný slepými arkádami.