kaple

Kaple je drobná zděná stavba na zhruba čtvercovém půdorysu s polygonálním závěrem. Uprostřed jihozápadního průčelí, opatřeného na nárožích lizénami, se nachází vstupní otvor. Je obdélný, nahoře zakončený do tvaru segmentového oblouku, lemovaný šambránou. Profilovaná hlavní římsa, která obíhá celou kapli, odděluje trojúhelný štít – koruna zdiva římsy je zde kryta dvěma řadami tašek bobrovek. V ose vstupu je do štítu prolomeno oválné, na šířku orientované okénko (umístěné pod polovinou výšky štítu). Obě boční fasády, tj. jihovýchodní a severozápadní, jsou provedeny shodně. Také zde je nárožní lizéna, avšak pouze v místě styku bočních průčelí se vstupním. Ve stěně se nachází vždy jedno oválné, na šířku orientované okénko, zasazené ve špaletovém poli, lemovaném šambránou. Pole má tvar obdélníku, nahoře přecházejícího v segmentový oblouk. Závěr kaple je bez otvorů, člení ho pouze hlavní římsa. Kaple má sedlovou střechu, nad závěrem půljehlancovou, krytou bobrovkami. V hřebeni střechy je zasazena polygonální zvonička, a to v místě přechodu sedlové střechy ve střechu závěru. Zvonička je osmistěnná, z měděného plechu. V dolní části je plná, v horní pak otevřená arkádami (každé stěně odpovídá jedna arkáda). Střecha zvoničky je jehlancová, s námětkem, ukončuje ji pozlacená makovice s křížem. Kříž je poměrně subtilní, břevna mají trojlisté zakončení.