kaple sv. Antonína Paduánského

Kaple je zděná omítnutá budova na obdélném půdorysu. Jihovýchodní průčelí (vstupní) chrání v dolní části sokl, který obíhá celou stavbu. Uprostřed stěny se nachází obdélní vstupní otvor. Jsou zde dvoukřídlé dřevěné dveře z klasovitě kladených prken. V horní polovině směřuje klas dolů, v dolní polovině nahoru, takže ve středu společně vytvářejí kosočtverec. Nad vstupním otvorem je dvoustupňová plochá římsa. V horní části stěny je v ose vstupu obdélné okno v hluboké špaletě – je dřevěné dvoukřídlé, každé křídlo rozdělují dvě vodorovně příčle. Okno je zabezpečené vnější mříží. U obou nároží člení fasádu pilastr s římsovou hlavicí, krytou taškami. Římsa, profilovaná stejně jako hlavice pilastru, pokračuje až k obou nárožím, avšak v úseku mezi pilastry chybí. Jihovýchodní stěna kaple je zakončena trojúhelným štítem, lemovaným po stranách plochou římsou. Uprostřed štítu je malé kruhové okénko s širokou šambránou. Trojosá severovýchodní fasáda má sokl dvoustupňový. Stěna je členěna pilastry a lizénovými rámy. Pilastry jsou jednak opět u obou nároží a dále oddělují jednotlivé osy. Jejich provedení je stejné, jako na jihovýchodní straně. Lizénové rámy tvoří vnitřní lemování ploch jednotlivých os. Jejich rohy jsou ozdobně zvlněně rozšířené směrem dovnitř plochy os. Všechny tři osy vyplňují okna ve špaletě. Okna v osách první a druhé zleva jsou téměř čtvercová, nahoře zakončená do segmentového oblouku, okno v ose třetí zleva je o něco vyšší a užší a zakončené rovněž do segmentu. Okna jsou dřevěná dvoukřídlá, každé křídlo je rozdělené jednou svislou a třemi vodorovnými příčlemi. Okenní otvor lemuje šambrána, situovaná dále od otvoru. Fasádu zakončuje profilovaná hlavní římsa. Sokl severozápadního průčelí je jednostupňový. U nároží jsou stejné pilastry jako na jihovýchodním průčelí, avšak na rozdíl od něj zde nejsou žádné otvory. Stěna opět vrcholí trojúhelným štítem. Jihozápadní fasáda je provedena shodně se severovýchodním protějškem. Kaple má sedlovou střechu, krytou dvojitě kladenými bobrovkami. Na severovýchodní straně jsou ve střeše symetricky umístěné dva výlezy. V hřebeni střechy se u severozápadního štítu nachází šestiboká oplechovaná zvonička. Dolní část je plná, střední, oddělenou nahoře i dole profilovanou římsou, tvoří šest půlkruhově zakončených otvorů. Zvonička má vysokou jehlancovou střechu, zakončenou makovicí s železným křížkem. Křížek má ramena ukončená třemi kruhy, mezi křížením obou břeven je na každé straně diagonálně umístěný motiv, tvořící dohromady maltézský kříž.