kostel sv. Augustina

Kostel je zděný - z převážně kamenného zdiva, doplněného cihlami. Má obdélný půdorys s rizalitem na jihozápadě, s polygonálním závěrem a se sakristií na jihovýchodní a severozápadní straně lodi. Celý kostel obíhá sokl, krytý cihlami. Jihozápadní (vstupní) průčelí má uprostřed rizalit, vrcholící polygonální věží. Nároží rizalitu zpevňují čtyřstupňové opěráky Rizalit obsahuje všechny otvory této kostelní fasády. V dolní části rizalitu je umístěn vstup – dvoukřídlé dřevěné dveře s vnější stranou tvořenou vodorovně kladenými prkny. Každé křídlo je zavěšeno na dvou ozdobně kovaných pantech, dveře jsou ve špaletě. Nad vstupem je trojúhelný štít s korunou zdiva krytou cihlami, ve štítu je nika tvaru tympanonu. Ve střední části rizalitu je okno tvaru širokého lomeného oblouku, rozdělené zděnými příčlemi na tři díly rovněž tvaru lomeného oblouku (střední sahá až k vrcholu okenního otvoru, oba boční jsou nižší). Sklo okna je děleno vodorovnými příčlemi. Nad tímto oknem je ještě malé kruhové okénko v hluboké špaletě, uvnitř tvaru čtyřlistu, dnes bez zasklení. Rizalit vrcholí trojúhelným štítem, lemovaným římsou, ve štítu jsou tři slepé arkády ukončené do tvaru trojlistu (střední je nejvyšší). Stěna lodi vpravo a vlevo od středního rizalitu je bez otvorů, pod šikmou horní částí stěny jsou stejné slepé arkády, jako na středním rizalitu. Obě nároží vstupního průčelí lodi jsou opatřena trojstupňovými opěráky. Střední rizalit je ukončen osmistěnnou věží. Čtyři její širší stěny jsou prolomeny velkým oknem tvaru lomeného oblouku, s dřevěnými žaluziemi, stěny zakončuje trojúhelný štít. Užší kosé stěny jsou situovány nad opěráky kostelní lodi a zakončeny jsou rovně. Věž má jehlancovou střechu, krytou červenou asfaltovou lepenkou, imitující cihly. Ve vrcholu střechy se nachází patriarší kříž s rameny zakončenými trojlistem. Jihovýchodní (pravé boční) průčelí lodi je trojosé, jednotlivé osy oddělují trojstupňové opěráky. Ve střední ose je situován boční vstup do lodi - jsou to stejné dveře, jako v jihozápadním průčelí, pouze nahoře mají tvar segmentového oblouku. Umístěny jsou v nice stejného tvaru. Nad vstupem a v obou zbývajících osách jsou stejná okna, jako nad vstupem v jihozápadním průčelí. Jsou ve špaletě, pod okny je šikmý parapet. U napojení lodi a presbytáře se nachází vysoká sakristie (hřeben její střechy dosahuje k hlavní římse lodi). Obě stěny sakristie, přimykající se k lodi, jsou zakončeny trojúhelníkovitě, střední stěna pak trojúhelným štítem. Sakristii tak zastřešuje jedna sedlová a dvě pultové střechy, kryté drážkovými taškami. V jihozápadní stěně sakristie je okenní otvor tvaru lomeného oblouku, ve špaletě a s šikmým parapetem, se zbytkem dřevěného okna. Jihovýchodní fasáda má okno, které je menší obdobou oken lodi (pouze s dvěma stejně vysokými lomenými oblouky), ve štítu je drobný kulatý okenní otvor. V severovýchodní stěně je zazděný vstupní otvor, zakončený segmentem, nároží sakristie mají třístupňové opěráky. Na loď se napojuje pětistěnný presbytář, nižší a mírně užší, než loď. Je tak viditelný štít lodi, ukončený obdélným zděným nástavcem se sedlovou stříškou. Uprostřed nástavce je půlkruhově zakončený otvor, v němž je zavěšen malý zvon. Presbytář má uprostřed každé stěny vysoké okno tvaru lomeného oblouku se zděnými příčlemi, které okno rozdělují na dvě stejně vysoké části a cvikl nahoře. Okna jsou opět ve špaletě a se zešikmeným zděným parapetem, členěná jsou vodorovnými dřevěnými příčlemi (sklo chybí). Styk jednotlivých stěn je opět zpevněn trojstupňovými opěráky. Severozápadní průčelí lodi je stejné, jako jihovýchodní, pouze zde chybí vstup do lodi. I na této straně je k lodi přistavěna sakristie, ta je však jiného provedení, než její protějšek. Severovýchodní a jihozápadní stěna jsou rovněž zakončeny zkoseně, takže sakristie má pultovou střechu – krytinou jsou drážkové tašky. V obou bočních stěnách je okenní otvor tvaru lomeného oblouku, dnes převážně zazděný. Severozápadní (střední) stěna má také okno tvaru lomeného oblouku, avšak menší. Je zazděné. Obě nároží sakristie jsou opatřena vysokými trojstupňovými opěráky, přesahujícími až do střechy sakristie. Kostel má sedlovou střechu, nad presbytářem jehlancovou, na obou stranách lodi jsou ve střeše tři zděné vikýřky. Jejich přední stěna je téměř celá vyplněná otvorem tvaru lomeného oblouku s dřevěnými žaluziemi, mají sedlovou stříšku, krytou taškami. Krytinou střechy lodi i presbytáře jsou drážkové tašky.