sousoší Kalvárie

Před branou na hřbitov, na čtvercovém pozemku, ohraženém kovovým plůtkem je na dvou kamenných stupních postaveno sousoší Kalvárie. Materiál: pískovec. Sousoší je umístěno na vysokém trojdílném kvádrovém podstavci s vystupujícím hranolovým středem. Čelní stěny jsou pojednány reliéfními gotizujícím panelováním, uprostřed v poli tvaru jeptišky je reliéf světce s dítětem v náručí. Sokl je zakončen dekorativně zdobenou profilací, římsa vrcholí trojúhelným štítkem s reliéfním Božím okem. Na římse je osazen vysoký kříž s dvojlaločným zakončením ramen, jehož sokl je zdoben reliéfem vázy s eucharistickýmimotivy a tabulkou s nápisem: Ejhle, vykupitel světa. Korpus krista v podživotní velikosti, nad jeho hlavou svitek s Christogramem. Po bocích kříže menší sochy světic, vzhlížejících k Ukřižovanému. Zadní strana sousoší i podstavce je zcela hladká, rovná.