městský dům

Přízemní budova volně stojícího domu, který sousedí se zámeckým areálem. Dům stojí na půdorysu obdélníka a má vysokou mansardovou střechu. Dům má špinavě žlutou omítku na hliněné omazávce se zbytky původní omítky. Současná omítka opadává. Směrem do náměstí je průčelí čtyřosé, ve druhé ose jsou osazeny dvoukřídlé dveře z konce 19. st. Levé průčelí do zahrady má tři okenní osy a pravé k sousednímu domu má jen jednu osu se čtyřtabulkovým oknem, která byla probourána nově (okolí vyzděno z cihel). Zadní zahradní průčelí má čtyři okenní osy - krajní s okny jako na zbytku fasády (osmitabulkovými), a střední se čtyřtabulkovým oknem a dvoukřídlými dveřmi. Dvůr domu je zatravněn. Mansardová střecha vaznicové konstrukce je kryta eternitem.