dům s lékárnou, zvaný U vděčnosti

Původně řadový, dnes nárožní dvoupatrový dům se nachází na jižní straně Mlýnské ulice, jihovýchodně od Císařských lázní. Je zasazený do klesajícího terénu. Severozápadní (uliční) průčelí je osmiosé, přičemž v přízemí osám třetí a čtvrté zleva a první a druhé zprava v patrech odpovídá široký obdélný vstupní otvor. Vpravo je to průjezd s dvojkřídlými dřevěnými vraty (výplň – kříž s oválem uprostřed). Kolem otvoru jsou sdružené pilastry s růžencovými rámy a výplněmi fantastických renesancizujících ornamentů, ve štukovém provedení. Pilastry se stejným dekorem jsou i před 1. osou zleva a mezi 5. a 6. osou zleva. Ve třetí a čtvrté ose zleva je umístěn portál lékárny, rámovaný po obou stranách baňatými, akanty a palmetami zdobenými sloupy ve tvaru papyrů (obrovských svícnů) na vysokých soklech. Sloupy jsou ukončeny plastikou sovy (odznak učenosti lékárnické profese). Zbývající osy vyplňují okna, dnes ve funkci výkladců. V horní části přízemí je nad vstupy široký pás, nad okny pásová bosáž. Všechny osy prvního patra, odděleného širokou mezipatrovou římsou, vyplňují okna v šambránách. Nad okny a pod nimi jsou přímé římsy, nesené volutovitými konzolkami s listovým motivem. Okna druhého patra mají pouze podokenní římsy s konzolkami a jednoduše profilované štukové obdélné šambrány. Všechna okna jsou dvoukřídlá dřevěná, s křídly členěnými dvěma vodorovnými příčlemi a s horní dvoukřídlou větrací částí, jejíž křídla dělí příčle na poloviny. Průčelí zakončuje mohutná korunní římsa, vyložená na konzolkách (na způsob řídkého zubořezu). Střecha je sedlová, s taškovou krytinou. Ve střeše jsou rozmístěné obdélné vikýře s polovalbovou střechou a velkým oknem v přední stěně. K hlavnímu objektu se napojuje dvorní křídlo, takže celek má půdorys tvaru písmene L. Toto křídlo, sahající vzadu až k terénu, má rovnou střechu. Severovýchodní strana objektu a jeho rovněž dvorní fasády jsou jednoduché, bez výraznějšího architektonického členění.