socha Apolóna

Jde o kovovou sochu, stojící na kamenném soklu. Hranolový sokl člení na přední straně a obou bočních stranách vpadlé obdélné pole s profilovaným orámováním. Vlastní socha má deskový podstavec. Apolón je zobrazen jako nahý mladý muž, stojící s odlehčenou levou nohou. Jeho postava je esovitě prohnutá, nakloněná ke kmeni stromu, umístěném po jeho levém boku. Muskulatura je jen lehce naznačená. Pravá paže je vysoko zdvižená a ohnutá v lokti, část předloktí a zápěstí se opírají o hlavu. V gestu ruky je výrazný zejména ukazováček. Levá paže, ohnutá v lokti, je lehce oddálená od těla, předloktí se opírá o strom. Ruka drží neidentifikovaný tyčovitý předmět. Na hlavě, mírně natočené k levému rameni, jsou vlnité vlasy. Vpředu jsou sčesané na strany od střední pěšinky, částečně odhalují uši. Nahoře jsou vlasy ve střední partii zatočené do dvou vrkočů, vzadu na temeni stočené do uzlu. Vedle Apolóna stojí kmen stromu bez větví, v prohlubni po useknuté větvi je zavěšen toulec se šípy. Má válcovitý tvar, šípy z něj vyčnívají konci, opatřenými brky. Toulec u stromu přidržuje stuha, uvázaná na mašli s dlouhými zvlněnými konci.