sousoší Kalvárie

Sousoší se nachází v půlkruhově zakončené nice, jejíž orámování je opatřeno štukovou výzdobou. Nika je situována v přízemí domu čp. 312, u jeho východního nároží. Sousoší má široký sokl, jehož přední strana je zaoblená a ve střední části rozšířená směrem dopředu. Sokl nahoře a dole vymezuje profilovaná římsa. Vlastní sousoší Kalvárie tvoří střední masivní krucifix s tělem ukřižovaného Krista, doplněný na levé straně (z hlediska pozorovatele) sochou P. Marie Bolestné a na pravé straně sochou sv. Jana Evangelisty. Měřítko postavy Krista je výrazně větší, než zbývajících dvou postav. Celá skupina stojí na společném deskovitém podstavci. Krucifix má dolní část provedenou na způsob soklu, jehož dolní obdélný půdorys konvex-konkávně přechází v zaoblenou horní římsu. Na přední straně paty kříže je čelně situovaná lidská lebka, pod kterou jsou vodorovně položené dva lidské hnáty (?). Kristovo tělo má výrazný hrudní koš, bedra kryje nařasená rouška, vybíhající u pravého boku v lehce rozevláté cípy. Kristus má na hlavě, nakloněné k pravému rameni, trnovou korunu, ústa jsou pootevřená (?). Nohy jsou přibité jedním hřebem, pravá je přeložená přes levou. Ruce jsou dosti krátké a subtilní. Na horním konci svislého břevna kříže je nápisová tabulka. Panna Marie Bolestná stojí čelně, s nakročenou pravou nohou. Pod ne příliš členěným dlouhým šatem s dlouhými rukávy se rýsuje pravé koleno. Hruď, paže a část předloktí halí plášť. Obě paže jsou ohnuté v lokti před tělem, ruce jsou sepjaté v téměř vodorovné poloze. Plášť zakrývá i hlavu, která je lehce pochýlená k levému rameni a zakloněná. Marie má pootevřená ústa, hledí vzhůru. Sv. Jan Evangelista je rovněž zobrazen jako čelně stojící, nakročenou má levou nohu. Pod dlouhým šatem s širšími dlouhými rukávy je patrné levé koleno. Světec má na zádech plášť, přecházející dopředu přes levé rameno a spadající k pravému boku. Také on má obě paže ohnuté v lokti před tělem, pravá ruka spočívá na levé ve vodorovné pozici. Hlava je zakloněná, oči hledí vzhůru. Sousoší je opatřeno ochrannými mřížemi. Sokl má mříž provedenou ozdobně – s třemi stejnými poli vedle sebe. Ve středu polí je stylizovaný rozvinutý květ, od něhož vede nahoru a dolů srdčitý motiv (dole je zrcadlově obrácený), doplněný obdélným rámem. Jednoduchou horní mříž tvoří kosočtvercová síť ze zdvojených diagonálně vedených prutů, doplněná ozdobně provedenými panty.