dům, zvaný Rosenburg

Nárožní dvoupatrová zděná budova zakončuje vyústění ulice Lípová (z Teplic) do centra Šanova (Šanovský park) a z druhé strany uvozuje počátek ulice U Kamenných lázní. Čtyřosé jihovýchodní průčelí (do ulice U Kamenných lázní) má přízemí členěné lineární bosáží, nad otvory se zalamující do naznačených klenáků. V ose první zleva jsou jednokřídlé dveře s ozdobným členěním, profilovaný poutec odděluje prosklený nadsvětlík. Vstup lemuje pás vpadlé hladké plochy. V osách druhé, třetí a čtvrté zleva jsou okna, rozdělená do kříže, se středním sloupkem se zvýrazněnou patkou a hlavicí. Také kolem oken je vpadlá hladká plocha, zde je však po stranách a dole výrazně širší, než nahoře. Ve všech osách prvního patra, odděleného římsou, jsou stejná okna: dvojitá dvoukřídlá, s vnějšími křídly v líci a s oddělenou dvoukřídlou horní větrací částí. Spoje křídel kryje sloupek se soklovou patkou, kanelovaným dříkem a římsami vymezenou hlavicí. Nahoře a po stranách lemuje okna profilovaná šambrána, umístěná tak, že mezi ní a oknem je pásek hladké stěny. Nad okny je římsa, nesená dvěma konzolkami, zdobenými dole festonem a nahoře oválným, na výšku orientovaným polem. V ploše mezi konzolkami je na stěně vpadlé, na šířku orientované obdélné pole s reliéfním stylizovaným rozvinutým květem tvaru na šířku orientovaného kosočtverce. Pod okny je profilovaná parapetní římsa a pod ní o něco užší plastický pás s dolů rozšířenými dolními rohy. V druhém patře jsou stejná okna jako v prvním, včetně šambrány – do ní zde však zasahuje hlavní klenák. Pod okny je průběžná parapetní římsa. Průčelí zakončuje profilovaná hlavní římsa, pod níž je na stěně ještě plochý pás. Nároží je v přízemí zešikmené s náběhovým štítkem, v zešikmění je umístěn kandelábr historizující lampy pouličního osvětlení. Sedmiosá severovýchodní fasáda (do ulice Lípové) je provedená stejně jako jihovýchodní. V přízemí jsou v ose první zleva dveře s plnou dolní částí a jinak prosklené, členěné do ozdobných tvarů. Poutec odděluje obdélný prosklený nadsvětlík. Na stěně prvního patra se pod oknem ve střední ose nachází vpadlé obdélné, na šířku orientované pole s nápisem švabachem „Bei Rosenburg“. Ve střeše, kryté dvojitě kladenými bobrovkami, jsou asymetricky rozmístěné vikýře pro prosvětlení podkroví. Na jihovýchodní straně je jeden, situovaný mezi osami první a druhou zleva. V jeho obdélné přední stěně je dvoukřídlé okno v hluboké špaletě, nahoře je vikýř zakončen do trojúhelného štítu. Sedlovou střechu kryjí dvojité bobrovky. Na severovýchodní straně jsou vikýře tři, a to v ose třetí a čtvrté zleva a mezi osami první a druhou zprava. Jejich přední stěna se stejným oknem jako na jihovýchodě je zakončená rovně, valbová střecha má krytinu z dvojitých bobrovek.