dům, zvaný Stadt Klagenfurt

Dvoupatrový zděný řadový dům na úzké protáhlé parcele se nachází při severozápadní straně Zámeckého náměstí. Jihovýchodní průčelí (do náměstí) je čtyřosé. Přízemí je novodobě upravené. V jeho levé části je velký nedělený výkladec, v pravé pak vstup, krytý baldachýnovou stříškou. První patro je odděleno vystouplou mezipatrovou římsou s mutuly. Vysoká obdélná dřevěná okna jsou dvoukřídlá, umístěná ve špaletě. Křídla člení tři vodorovné příčle, silný profilovaný poutec odděluje dvoukřídlou horní větrací část. Její křídla rozděluje vodorovná příčle na poloviny. Vnější okraj špalety je profilovaný, po stranách dole s okosením. Pod okny je průběžná parapetní římsa, ještě níže pás se štukovou výzdobou, sahající po celé šíři stěny. Pod jednotlivými okny se opakuje stejný motiv festonu s různými druhy květů a se stuhou, vlající nad festonem z obou boků směrem ke středu pole. Mezi festony doplňuje výzdobu čtvercové pole, vymezené vyrytou linkou. Nad okny je průběžná profilovaná římsa. Další římsa, avšak mohutnější, je situovaná výše, uprostřed ji přerušuje trojúhelný fronton. Římsu nesou čtyři volutovité konzolky, zdobené na přední straně střapcem z šesti květů nad sebou. Pod frontonem se nachází plasticky provedený nápis: „STADT KLAGENFURT“ (U města Celovce). V druhém patře jsou stejná okna jako v prvním. Zde je však profilace špalety pouze po stranách a nesahá po celé výšce – okosená je nejen dole, ale i nahoře. Nad okny i pod nimi je průběžná římsa, dolní z nich nesou čtyři dvojice konzolek. Mají rovněž volutovitý tvar, avšak odlišného provedení než v prvním patře, jejich přední strana je kanelovaná. Silně vystupující profilovaná hlavní římsa je podložená mutuly, vysokou sedlovou střechu kryjí pálené tašky. Na její jihovýchodní straně se v horní části nacházejí dvě volská oka, jejichž střecha je z bobrovek. Uprostřed ok je na šířku orientované dvoukřídlé dřevěné okno s křídly, rozdělenými vodorovnou příčlí na poloviny. Okno dolní částí zasahuje do střechy. Ve spodní partii střechy jsou čtyři novodobá střešní okna, která v 90. letech 20. století nahradila původní další dvě volská oka.