kašna

Kašna, zasazená do terénu, stojí na třech jednoduchých kamenných hraněných stupních, jejich jednotlivé části jsou spojené kovovými sponami. Tvar stupňů sleduje půdorys kašny, který je osmiboký. Stěny nádrže jsou lehce profilované – uprostřed každé z nich je vpadlá podlouhlá obdélná výplň, vrchní hrana stěn je vystouplá. Nad a pod vpadlou výplní je v kameni vysekána drážka, kterou probíhá kovový prut, stahující stěny nádrže. Uprostřed kašny je umístěna fontána. Na čtyřboký hranolový sokl je osazen nástavec ve tvaru stylizované květiny. Široký válcový „stonek“ je opatřený kanelací a v dolní části spojený třemi prstenci (užší horní a dolní mají hrany, širší střední je zaoblený). „Stonek“ se nahoře rozšiřuje do mísovité části, členěné do širokých listovitých úseků vedle sebe. Jejich vnější okraj je oblý a mírně ohrnutý směrem dolů. Z nástavce vytéká voda, volně spadající po listech do bazénku.