kostel Nanebevzetí Panny Marie

Jednolodní přibližně orientovaná stavba s odsazenou západní vstupní částí a s mohutnou hranolovou věží před východním štítovým průčelím, k věži přiléhá na severu válcový útvar vřetenového schodiště, k jižnímu průčelí lodi sakristie obdélného půdorysu. Pravoúhle ukončený presbytář vestavěný do věže je od lodi oddělen půlkruhově zaklenutým vítězným obloukem. Loď je zaklenuta valeně se styčnými výsečemi s mírně vytaženými hřebínky, klenební výběhy dosedají na profilované římsové hlavice svazkových pilastrů. Presbytář je zaklenut plochou plackou. Hlavní západní vstup kamenným sedlovým portálem s bohatou profilací přetínavými pruty doplněnými třemi drobnými maskarony podanými ve vysokém reliéfu. Nad portálem do sakristie zazděny dvě raně gotické cisterciácko-burgundské konzoly. Západní průčelí lodi před vstupním útvarem završuje konkávně tvarovaný štít ukončený segmentem.