památník padlým horníkům

Památník tvoří žulový sokl a bronzová socha horníka. V současné době se na svém místě nachází pouze sokl, socha je deponována na jiném místě. Sokl je členitý, tvořený třemi částmi. Hlavní část se skládá ze tří stejně vysokých hranolových bloků vedle sebe, z nichž střední mírně vystupuje. Na bočních stranách jsou zde vyrytá jména padlých horníků - soupis jmen se nachází na listu, přiloženém k evidenční kartě. K této hlavní části soklu se jmény horníků přiléhá na severovýchodě štíhlejší a vyšší hranol, umístěný na obdélné desce. V horní části přední stěny hranolu je vyrytá dvojitá kruhová trnová koruna, v dolní části pak hornická kladívka, směřující hlavami dolů. Mezi oběma těmito symboly se nachází vyrytý nápis: „VĚČNÁ PAMĚŤ / HORNICKÝM / HRDINŮM / UMUČENÝM / V LETECH 1938-1945 / ZDAŘ BŮH“. Na opačné straně, než je tato vyšší část soklu, stála bronzová socha horníka. Jde o stojící mužskou postavu, umístěnou na bronzové desce. Muž stojí en face, je oblečený do dlouhých kalhot a haleny s dlouhým rukávem a s límečkem. Pravá paže je mírně ohnutá v lokti směrem před tělo, levá rovněž, avšak naopak za tělo. Obě ruce přidržují žerď velkého, částečně rozvinutého praporu, sklopeného šikmo dolů. Muž má krátké rovné vlasy, učesané na pěšinku. Oči jsou přivřené, ústa lehce pootevřená, ve tváři je smutný výraz.