hospodářská budova

Hospodářská budova je patrový zděný objekt na obdélném půdorysu. Pod opadanou omítkou je místy viditelné zdivo – v dolní části kamenné, ve střední a horní části pak převážně cihlové. Jihovýchodní průčelí je jednoosé, v obou podlažích je obdélný zazděný otvor. Stěna vrcholila trojúhelným štítem, v němž byla dvě úzká, nahoře půlkruhově zakončená okénka. Jihozápadní fasáda má v přízemí čtyři osy, v patře pak pouze dvě – vyplňují je okenní, respektive dveřní otvory. Severovýchodní průčelí má v přízemí (blíže pravému nároží) dvoukřídlá dřevěná vrata, v patře pak čtyři dvojice úzkých, půlkruhem ukončených okenních otvorů. Severozápadní fasáda je bez otvorů, byla zakončena trojúhelným štítem s dvěma otvory - stejnými, jako v patře severovýchodní strany. Budova měla sedlovou střechu, krytou bobrovkami, dnes je bez krovu a střechy a rovněž bez štítů.