jámová budova s těžní věží vtažné jámy a oběhem vozů

Objekt tvoří jámová budova vtažné jámy, z ní vystupující těžní věž a na jihozápadě se napojující oběh vozů. Dvoupodlažní jámová budova je zděná, její půdorys má zhruba čtvercový tvar. Dole se nachází kamenná podezdívka. Omítanou fasádu člení nárožní lizény a dále patrová a hlavní římsa. V obou štítových průčelích a rovněž v severovýchodní stěně jsou tři okenní osy. Původně dělená okna v kovových rámech, nahoře zakončená do segmentového oblouku, zčásti nahradily luxfery, další část byla zazděná. V druhém nadzemním podlaží severovýchodní strany objektu je arkýř ocelové konstrukce, vyplněné cihelnou vyzdívkou. Okna zde jsou průmyslová, zaklenutá. Jámová budova má střechu segmentového tvaru. Těžní věž je ocelové příhradové konstrukce, původní nýtovaná příhradová vzpěra byla při modernizaci v roce 1981 nahrazena kompaktní svařovanou vzpěrou. K jámové budově je na jihozápadní straně napojen objekt s oběhem vozů a nakládkou do vagónů. Je tvořený zčásti ocelovou konstrukcí s plechovým opláštěním a zčásti pak konstrukcí železobetonovou. Zastřešení tvoří kombinace sedlové střechy s příčnými světlíky a střechy pultové. Ve výjezdním patře těžní věže se nacházejí tzv. Thomsonovy zdvojené pomocné výtahy z roku 1910, které jsou movitou kulturní památkou (číslo rejstříku 35-3368).