strojovna a původní kotelna

Jde o zděný omítnutý objekt na obdélném půdorysu, tvořený dvěma částmi – strojovnou parního těžního stroje a kotelnou (dnes sloužící jako sklad). Na strojovně se dochovalo členění fasády nárožními lizénami a hlavní římsou. Část strojovny je vyvýšená, neboť dole se nachází technické patro se základy těžního stroje. Tento prostor osvětlují nízká okna, nahoře zakončená do segmentového oblouku. Ve vyšší části objektu jsou dřevěná čtyřtabulková okna, původně se záklenky (při pozdějších stavebních úpravách byla řada okenních otvorů zazděna – zejména v kotelně – a nebo přeformátována). Do budovy se vstupuje vnějším ocelovým schodištěm, situovaným na jihovýchodní straně. Krov je ocelové příhradové konstrukce, průhled do krovu zakrývá deštěný podhled. Objekt má sedlovou střechu. V interiéru se nachází parní těžní stroj z roku 1890 – movitá kulturní památka (s číslem 35-3410).