městský dům

Řadový městský dům vybudovaný na podélném půdorysu je delší stranou orientovaný do ulice a má dvě nadzemní podlaží. Hlavní průčelí je o sedmi okenních osách, vstup je umístěn na střední ose mezi prodejnami a výkladci v přízemí. Nad vstupem je balkon s balustrádou, který podpírají polopostavy starců na ovocem zdobených konzolách, které se opírají o nízké pilastry po stranách hlavního vstupu do budovy. Ozdobně orámovaný vstup na balkon je polokruhově zaklenut, stejně jako ozdobně orámovaná okna v patře, ve spodní části oken jsou balustrády, nad okny římsy. Druhé patro od prvního odděluje profilovaná kordonová římsa. Okna ve druhém patře jsou pravoúhlá s frontony a štukovou výzdobou. Pás pod hlavní římsou, kterou podpírají konzolky, má bohatou štukovou výzdobu. Bohatě zdobený je rovněž prolamovaný štít nad mělkým rizalitem ve střední části uličního průčelí, uprostřed štítu je nika s bustou.