kostel sv. Michaela

Kostel je umístěn na jižní hraně místního náměstí na mírném návrší. Přímo sousedí s areálem fary č. p. 2. Jedná se o jednolodní barokní novostavbu s hranolovou věží a sakristií. Loď i sakristie jsou kryty sedlovou střechou s taškovou krytinou z bobrovek. Střešní rovinu rozrušují úzká volská oka. Věž je zastřešena osmibokou jehlancovou střechou částečně krytou bobrovkami, částečně plechem. Fasáda lodi je řešena jednoduše bez štukové výzdoby, stěny jsou prolomeny pouze okny s půlkruhovým záklenkem a pravoúhlými vstupními dveřmi v omítce jsou občas patrné zbytky v barvě zvýrazněných pilastrů. Věž je vodorovně členěna na tři etáže pomocí profilovaných říms. Druhá kordonová a korunní římsa je dokonce projmuta do oblouku. Vertikálně věž rámují pilastry s volutovými hlavicemi. Hlavní průčelí je severní, kde je připojena v levé třetině lodi připojena půdorysně hranolová věž. Loď je prosvětlena celkem třemi okny s dřevěnou výplní s hnědou povrchovou úpravou. V přízemí je vstup v profilovaném pískovcovém portálu. Výplň tvoří plné dřevěné pokovované dveře. Věž je v přízemí uvedena zdobným pískovcovým portálem s tympanonem s reliéfem kříže. Dveře jsou dvoukřídlé plné uzavíratelné na klapačku. Nad dveřmi je osově umístěna trojice okenních otvorů. První od terénu je shodných rozměrů a tvaru jako na lodi, výplň tvoří dřevěné žaluzie. Nad oknem je ve štuku vyveden profilovaný oblouk. Druhý otvor je umístěn mezi kordonovými římsami a je na šířku oválný a bez výplně. Třetí otvor je na výšku obdélný, se záklenkem se stlačeným obloukem. Výplň tvoří dřevěné žaluzie. Tento typ okna v posledním zvonovém patře se objevuje na všech stěnách věže. Východní stěna kostela je hladká bíle omítnutá bez oken. Jižní stěna je doplněna nízkým hranolovým objektem sakristie s valbovou střechou s bobrovkou. Sakristie zasahuje do druhého okna presbyteria, které je od parapetu užší. Stěna lodi a presbytáře je čtyřosá. Západní průčelí má v přízemí pravoúhlý vstup, v ose nad ním je jedno menší okno s půlkruhovým záklenkem.