fara

Objekt fary je patrový na obdélném půdorysu. Fara je umístěná v blízkosti kostela sv. Michaela, tvoří jižní hranici blšanského Náměstí. Půdorysně obdélný patrový objekt s valbovou střechou. Střešní krytinu tvoří dvojitě kladená bobrovka. Z hřebene vyrůstají dva hranolové kubusy omítaných komínů. Okna jsou výškově obdélná. Výplně jsou v patře dvojité, dovnitř a ven otevíravé se zvýrazněným vodorovným poutcem v horní třetině. V přízemí jsou okna opatřena mříží. Hlavní průčelí je orientováno do náměstí. Přízemí je šestiosé, ve čtvrté ose zleva, zhruba v ose je segmentově zaklenutý vjezd s plnou dřevěnou výplní. Pro vstupní dveře je vykrojeno jedno dovnitř otevíravé křídlo. Fasáda je rytmizována okenními osami, vodorovný prvek podtrhuje kordonová římsa. Okna jsou obklopena šambránami s uchy. Plocha fasády je okrová, římsy jsou bílé, šambrány a sokl červené. Západní průčelí je v obou podlažích tříosé s okny řešenými stejně jako na průčelí hlavním. Zadní průčelí nebylo v době popisu přístupné. Východní boční průčelí je v přízemí omítnuto jen hrubě, patro je hlazené a opatřené světlým nátěrem. V patře jsou seskupeny tři obdélné úzké slepé otvory.