hradiště, zvané Na šachtách

Ostrožna sídliště o rozloze přibližně 4 ha se nachází v meandru řeky Ohře, proti ústí Chomutovky, mezi Březnem a Postoloprty. Ostrožna je orientována S-J, s převýšením na S, V, a Z straně o 15-20 m nad inundaci Ohře. U severního konce ostrožny je ve směru V-Z patrný terénní relikt, pravděpodobně zbytek valu, který vymezoval prostor sídliště o rozloze 1,5 ha. Příčná fortifikace, která chránila přístup na hradiště od jihu, byla téměř úplně zničena orbou, pouze na jihovýchodní straně se zachovaly zbytky valu z opevnění náležejícího únětické kultuře. Uvnitř za valem se nalézal příkop směřující od západu k východu, široký až 9,15 metru, hluboký v průměru asi 3,4 metru, v době knovízské kultury již téměř zasypaný. Podle nalezené keramiky byl vyhlouben někdy v době bronzové. Na východním okraji ostrožny prokázal výzkum zbytky valu únětické kultury, na kterém v pozdní době halštatské stála 8 metrů široká hradba komorové konstrukce zpevněná na vnější straně kamennou zdí. Zde se také soustřeďovaly nálezy z této doby. Na severu byla zachycena jižní, tedy vnitřní strana příkopu lemujícího okraj ostrožny. Výplň příkopu obsahovala atypické zlomky keramiky, které autoři výzkumu (B. a J. Štauberovi z Okresního muzea v Lounech) datují rámcově do doby bronzové. Zřejmě zde původně stálo palisádové opevnění. Západní strana hradiště nebyla zkoumána.