křížová cesta

Křížová cesta vede od kostela sv. Jakuba táhlým nezalesněným terénním hřbetem na protější vrch, který tvoří dominantu obce, až k pozůstatkům někdejšího hradu zvaného Boží Dům. První zastavení bývalo zapojeno do hřbitovní zdi, nyní (na základě rozhodnutí KrÚ z r. 2010) je přemístěno za silnici, až na úpatí kopce. Jde o 14 zastavení, kromě jediného s reliéfními pašijovými výjevy na rokokových kamenných stélách. Jediné dvanácté zastavení supluje dřevěný kříž s malbou Ukřižovaného na plechu. Mezi některými zastaveními byly na cestě vybudovány kamenné schody. Stoupající cestu obtáčející vrchol kopce lemuje stromořadí lip. Jednotlivá kamenná zastavení jsou sestavena ze tří bloků, které jsou osazeny na základové desce, usazené na podezdívce, vyrovnávající svažitost terénu. Pozemek s doprovodnou alejí je součástí areálu zámku.