sousoší Nejsvětější Trojice

Sokl čtvercového půdorysu, dvoudílný, na písovcovém platu. Spodní část soklu jednoduchá kvádrová s profilovaným zakončením (převodka, obloun, převodka), na ní nápis : “Golt und der Arche des Neyen Bundes M heiligen Ehren wollen Florián und Johana Stefan die Unzertheite Alerheiligste Dray ..........hochsten Gott ......(patrný letopočet)Jahr 1832” - zhruba čtyři spodní řádky textu jsou vpodstatě nečitelné. Dřík je zdoben bohatou figurální výzdobou, v hlubokém reliéfu : čelně vpravo sv. Florián, vlevo sv. Šebestián, vpředu pak Svatá rodina. Dřík ukončen profilovanou zaoblenou římsou. Na soklu posazen sloup s entanzí, zavšený hlavisí s prvky korintskými i iónskými (listoví + voluty + květinové motivy). Dole na sloupu reliéf sv. Václava cca 30 cm vysoký. Vlastní sousoší patří do skupiny Nejsvětějších Trojic, kdy Bůh Otec drží Krucifix s tělem Krista - Syna. Vtomto případě se jedná o sedící vousatou postavu na hlavě s královskou pokrývkou východního (Byzantského) typu. Mezi koleny drží nastojato Krucifix, pod ním pak holubice - Duch Svatý. Po stranách andílčí hlavy.