Okresní hospodářská záložna

Dvoupatrová budova na půdorysu L, zakončená nízkou sedlovou střechou, je situovaná na nároží dvou ulic - delší desetiosá strana směřuje do Šultysovy ulice, kratší sedmi osá do Wilsonovy. Obě uliční průčelí mají výrazné, jednotně pojaté novorenesanční fasády, z nichž se hmotově vyděluje výrazný nárožní rizalitem, široký z každé strany tři osy. Přízemí dosedá na hmotný, výrazně profilovaný sokl. Je členěno v celé ploše plastickou pásovou rustikou, v nárožích odlišenou hrubou omítkou. Otvory mají hrubé bosované ostení s profilem lomeného "florentského" oblouku. Na přízemí navazuje široká kordonová římsa, zdobená rozvilinovým sgrafitem. Přímo na římsu dosedají půlkruhová okna v bohatě profilovaných obdélných šambránách s rovnou římsou. Plocha stěny v patře je členěná sgrafitovým kvádrováním, nároží jsou bosovaná. V rizalitu do Wilsonovy ulice se v prvním patře nachází balkon. Druhé patro, oddělené opět mohutnou, sgrafitem zdobenou římsou, je traktováno půlkruhovými okny s půlkruhovými ostěními, která jsou v úrovni záklenků propojena průběžnou římsou. Stěna pod římsou je prázdná, stěna nad římsou členěná abstraktním sgrafitovým vzorem. V druhém patře rizalitu se ve slepém okně nacházejí malby Hospodárnosti a Spořivosti od A. Hofbauera podle návrhu M. Alše. Stavbu ukončuje výrazná korunní římsa, zdobená sgrafitem a traktovaná pravidelně rozmístěnými konzolkami. Předmětem ochrany je bývalá záložna čp. 518.